Geisje van der Linden portret geisje.nl studiogeis

Over

Geisje van der Linden (1985) woont in Antwerpen en werkt vanuit Rotterdam & Antwerpen.
Als documentair en portret fotograaf werk ik aan langlopende fotoprojecten en in opdracht. Ik heb al veel bijzondere mensen gefotografeerd en leuke opdrachten mogen doen voor o.a. Erasmus Magazine, Stimuleringen Fonds Creatieve Industrie, Hoge School Amsterdam, Kracht van Rotterdam en NRC Next, wat resulteerde in mooie publicaties, (zakelijk) portretten en fijne samenwerkingen.
In de foto’s die ik maak zoek ik naar heldere en geconcentreerde momenten, ik neem hiervoor de tijd om tot een goed beeld te komen.
Ik fotografeer mensen vaak in hun eigen omgeving, waarbij de geportretteerde en de relatie tot zijn of haar omgeving een belangrijk uitgangspunt vormen.

Naast opdrachten werk ik aan eigen foto series, het zijn vaak onderwerpen die maatschappelijk en sociaal van aard zijn. In deze bredere problematiek zoek ik kleinere verhalen die ons een menselijker en intiem inzicht geven in abstracte maatschappelijk kwesties. Vaak werk ik aan de hand van een serie foto’s waarbij ik combinaties maak van portretten, interieurs en landschapsfoto’s. In mijn foto’s speelt de mens en haar omgeving een gelijkwaardige rol, waarbij ik een genuanceerd verhaal vertel dat door observatie en tijd zich aan de vluchtigheid van het dagelijkse bestaan onttrekt.
In 2016 presenteerde ik tijdens een expositie in Het Nutshuis in Den Haag mijn eerste fotoboek; Stella Maris, over Oost Europese gastarbeiders in Nederland, het boek werd in 2016 door De Volkskrant geselecteerd en stond in de top 15 van “Beste fotoboeken van Nederland 2016”

Ben je een ondernemer en opzoek naar een knaller van een portret? Check studiogeis!

 

 

Opleidingen

2006 – 2010  AKV St.Joost Fotografie
2002 – 2006  Grafisch Lyceum Rotterdam

Publicaties en gewerkt voor

Stichting Droom & Daad, Daily Milk, Stichting Nederlands Onderwijs Buitenland, Ubed, Public Cinema, The GreenTale, Trouw, Erasmus Magazine, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Het Proces, Nrc Next, RadarGroup, Format Furniture, Studio De Bakkerij, Hogeschool van Rotterdam, De Kracht van Rotterdam, Studio De Ronners, Hogeschool van Amsterdam, Santos Magazine, Twelve Twelve Gallery, FairFood, ‘sMaak magazine, Stadspodium Rotterdam, FietsFan010, De Correspondent, Vers Beton, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Veld Academie, Gers Magazine, Architectuur Lokaal, Intermediair, Bulletin Cultuur & School, Gemeente archief van Breda, Gemeente Capelle aan den IJssel.

Boek publicaties

Stil Leven, 6 fotografen, Rotterdam, COVID-19 / bijdrage; fotoserie over Saïf / Stichting Droom en Daad / Uitgever Hannibal Books / 2020

Stella Maris ism Miriam Donkers / uitgever The Eriskay Connection / 2016

Help, we zijn populair! Rotterdam een stad in verandering / bijdrage; beeldessay / Vers Beton / NAI010 Uitgevers / 2016

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten